☆☆☆☆☆ 4,9 av 5,0 stjärnor

Handgjort för dig

Tillverkat i Sverige

Sök

Monteringsanvisningar

Våra möbler är lättmonterade. På denna sidan har vi samlat monteringsanvisningarna som är bra att ha när du fått hem din möbel. Läs först igenom texten nedan som gäller för alla våra möbler. Klicka sedan på monteringsanvisningen för just din möbel längst ner på sidan.

Vi har provmonterat möbeln hos oss så det finns förborrade skruvhål. Vi har också märkt ut var de olika detaljerna ska skruvas fast. Till exempel är benen till våra bord märkta och samma märkning hittar du på bordet där benet ska sitta. Vi ritar också runt benet så du ser exakt var det ska placeras för att uppnå samma montering som när vi justerat och provmonterat din handgjorda möbel


Du behöver:

 • En eller flera mattor eller filtar att lägga möbeln på vid montering
 • Skruvdragare
 • Bits av modellen Torx, storlek 20 och 25 (bord med träben)
 • Bits av modellen stjärn (Bord med stålben)


Uppackning av möbeln

Efter noga överväganden har vi valt att göra en trälåda som emballage för bordsskivan. Som skydd under bordet har vi skruvat en lastpall som också gör att det blir enkelt för transportören att flytta paketet.

 1. Lägg trälådan/trälådorna upp och ner med lastpallen uppåt.
 2. Skruva loss lastpallen och eventuella fästplankor/skyddsplankor
 3. Lyft ur bordsskivorna och lägg dem på en fil eller matta

Vi är så nyfikna...

Om det är något du funderar på så vill vi självklart att du hör av dig till oss. Det skulle vara jätteroligt att veta om det är något du är extra nöjd över eller om det är något vi kan förbättra, likaså skulle vi bli mycket glada om du har lust att skicka en bild som vi kan använda i marknadsföring för att inspirera andra att välja vår rustika och hållbara stil från Värmland:)

Vi önskar dig många härliga middagar runt bordet


Monteringsanvisningar

Runt bord

 1. Lägg bordet upp och ner på ett mjukt underlag, tex en matta
 2. Placera benen eller motsvarande på undersidan av bordet enligt markeringarna. Skruva ej in dem så hårt utan bara så att de sitter stadigt. Använd de ”gamla” skruvhålen från vår provmontering. Se till så det ej blir någon glipa mellan benet och bordsskivan. Skruva i så fall ut skruven igen och tryck ner benet mot bordsskivan samtidigt som du skruvar in skruven


Rektangulära bord

 1. Lägg bordet upp och ner på ett mjukt underlag, tex en matta
 2. Skruva fast benen enligt märkning med de medföljande skruvarna. Om du har stålben kan du själv önska hur du vill placera benen. Skruva dock ej benen närmare bordets kant än 7 cm


Rektangulärt matbord, kryssben

 1. Lägg bordet upp och ner på ett mjukt underlag, tex en matta
 2. Skruva fast benen enligt märkning med de fyra lite längre skruvarna med kullrig skalle (använde skruvhålen från provmonteringen)
 3. Skruva fast tvärstödet (ser ut som ett V) i bordsskivan. (använde skruvhålen från provmonteringen)
 4. Skruva fast mittregeln mellan bordsbenen (i krysset) enligt märkning (använde skruvhålet från provmonteringen)
 5. Skruva fast mittregeln i tvärstödet med den längsta skruven


Bord med iläggsskivor

 1. Lägg bordet upp och ner på en mjuk filt eller dylikt.
 2. Placera benen eller motsvarande på undersidan av bordshalvorna enligt markeringarna.
 3. Skruva fast dessa på sina markerade platser på bordskivan. Skruva ej in dem så hårt utan bara så att de sitter stadigt. Använd de ”gamla” skruvhålen från vår provmontering. Se till så det ej blir någon glipa mellan benet och bordsskivan. Skruva i så fall ut skruven igen och tryck ner benet mot bordsskivan samtidigt som du skruvar in skruven.


Inne- & utebänk

 1. Lägg bänken upp och ner på ett mjukt underlag, tex en matta
 2. Skruva fast benen enligt märkning med de fyra lite längre skruvarna med kullrig skalle. (använde skruvhålen från provmonteringen)
 3. Skruva fast vinkelstödet på respektive kryssben och i undersidan av bänken enligt markeringarna. (använde skruvhålen från provmonteringen)