☆☆☆☆☆ 4,9 av 5,0 stjärnor

Handgjort för dig

Tillverkat i Sverige

Sök

Section

Guide: Designa ditt unika runda matbord

Är du en person som gärna samlar släkt och vänner? Då är ett runt matbord perfekt för dig. Oavsett om bordet rymmer 4-6 personer eller 12-14 personer, så skapar det en känsla av gemenskap där ingen hamnar utanför. Formen gör att alla känner sig inkluderade och du ser var och en utan att behöva luta dig fram eller tillbaka.

Vilken storlek passar hemma hos dig?

Inspireras av våra guider nedan för att se vilken storlek som skulle passa bäst hemma hos dig. Våra runda bord går att designa med en eller flera iläggsskivor. Perfekt för dig som vill ha ett lite mindre bord till vardags men ett stort och härligt bord när gästerna kommer.

Section

Guide antalet sittplatser för ett runt matbord 100 cmGuide antalet sittplatser för ett runt matbord 110 cmGuide antalet sittplatser för ett runt matbord 120 cm
Guide antalet sittplatser för ett runt matbord 130 cmGuide antalet sittplatser för ett runt matbord 140 cmGuide antalet sittplatser för ett runt matbord 150 cm
Guide antalet sittplatser för ett runt matbord 160 cmGuide antalet sittplatser för ett runda matbordGuide antalet sittplatser för ett runda matbord

Section

Matbordets plats i rummet

Vi rekommenderar att det minst bör vara 80 cm fritt från bordskant till väggen där du placerar dina stolar, för att ge tillräckligt med rörelseutrymme vid bordet.

Utrymme runt ett runt matbord

Section

Tips!

- Investera i en rustik pall för det oväntade besöket. Vi rekommenderar en pall i höjden 47 cm som extra sittplats till matbordet. Klicka här för att se våra rustika pallar.

- Antalet personer som får plats runt matbordet beror även mycket på bredden på dina stolar.

- Välj en modell med pelarben så slipper du tänka på bordsbenen vid dukningen. Det gör att ditt sällskap kan sitta bekvämt runt hela bordet. Klicka här för att se våra pelarbord!

Section

Dags att designa ditt nya matbord!

Men först lite information om designprocessen.

Section

Hur börjar jag designa mitt egna bord?

När du designar ditt bord så börjar du med att välja vilken modell du önskar. Modellerna skiljer sig åt genom att ha olika slags benställningar. Hittar du inte den modell du söker får du gärna kontakta oss. Därefter väljer du storlek, träslag, kantprofil samt kulör.

Vilket träslag ska jag välja?

Liksom alla val du gör kring ditt bord så är valet av träslag unikt för vad som passar dig och ditt hem. Vi tillverkar våra möbler massiv ek, furu och gran och allt material borstas för en mer rustik yta. Granen ger den mest rustika möbeln med sina många små kvistar, kådfickor och levande struktur. Furun ger en jämnare, kvistfri struktur och en hårdare yta. Eken är vårt mest exklusiva material och ger den hårdaste, mest slitstarka ytan. Allt material kommer från Sverige.

Träslagen ek, furu och gran

Vilken kulör ska jag välja?

Du kan välja att få ditt bord behandlat med en betskulör eller en hårdvaxolja.

Betsbehandling består av valfri vattenbaserad bets som efter mellanslipning förstärks med ett slitlager. Slitlagret består av två behandlingar med halvblank eller matt klarlack, och poleras efter torkning och kontroll. Behandlingen ger en mycket lättskött yta som är lätt att torka av.

Hårdvaxoljebehandling består av hårdvaxolja i valfri kulörton som poleras efter torkning och kontroll. Hårdvaxolja tränger ner djupt i träet och ger en tålig och lättskött yta.

Section

Nu är det din tur att designa ditt egna runda matbord. Klicka på knappen nedan för att komma igång med att skapa ett bord som passar just dina behov, ditt hem och din unika stil.

Vi hoppas att du kommer att njuta av många härliga stunder kring ditt nya runda matbord!

Section