☆☆☆☆☆ 4,9 av 5,0 stjärnor

Handgjort för dig

Tillverkat i Sverige

Sök

Hemma hos Eva-Lena

Eva-Lena Axelsson bor tillsammans med sin man i Karlstad och äger sedan 2017 en sommarstuga i Sånebytorp där de spenderar mycket av sin tid under somrarna. Stugan, som från början är ett stall, har sedan köpet av svärföräldrarna förändrats mycket utifrån deras behov och drömmar.

– Det här är vårt paradis, säger Eva-Lena.

Här i den lilla stugbyn precis intill Fryken finns det tolv sängplatser och möjlighet att samla släkt, vänner och närmsta familj för att umgås.

Valet av ett rustikt bord var självklart

Stilen i hemmet rimmar väl med valet av ett bord från Rustikunik Design. Utöver familjebesöken om somrarna hyrs även stugan ut några veckor om året. Något som är viktigt i hemmet är att allt ska vara användarvänligt och tåligt.

– Min stil är rustik och hemmet ska inte vara något skådebröd. Man ska inte vara rädd för att något går sönder, utan det ska hålla. Det var därför vi valde det här bordet. Det kommer att hålla, säger Eva-Lena.

Tidigare stod ett rektangulärt bord vid den plats som numera rymmer ett runt matbord från Rustikunik Design. Genom att byta ut bordet fick fler möjlighet att ta del av utsikten över Fryken. Däremot var det till en början svårare att hitta rätt.

– Vi hade tittat på de större möbelkedjornas bord men det är jättesvårt att få i den här storleken. Därför bestämde vi oss för att åka ut till showroomet, säger Eva-Lena.

Matbordet var den sista pusselbiten

Valet av matbord blev ett runt bord i storlek 160 cm med kryssben i träslaget gran och kulören ”Tjära”.

– Jag ville ha den grova strukturen och känslan, därför föll valet på gran. Vi ville även bryta av det ljusa i hemmet med en mörk färg, därför blev det kulören ”Tjära” och den är vi supernöjda med, säger Eva-Lena.

En stor fördel med det nya bordet är det nätta intrycket och platsen det tar i rummet.

– Det blev så himla bra. Det känns faktiskt som att det tar mindre plats än bordet vi hade tidigare. Det var det sista i det här rummet som vi kände nu, nu är det klart, säger Eva-Lena.

Upplevelsen av Rustikunik Design

Upplevelsen av att få se olika matbord, kulörer och träslag i Rustikunik Designs showroom gjorde henne övertygad. Här hittade hon det hon var ute efter.

– Man blir verkligen sedd när man kommer in. Vi gick runt och kollade, kände på träslag och tittade på kulörer. Nästan direkt bestämde jag mig för kulören ”Tjära”, jag tyckte den var väldigt fin. Vi fick även komma in i fabriken vilket var väldigt mysigt, säger hon.

Vidare tyckte hon att upplevelsen köpet på Rustikunik Design var väldigt enkel.

– Jag vill inte att man ska krångla till det. Här var processen enkel, lagom många färger och träslag, jordnära kontakt och inget krångel. Det är 10 av 10, jag är supernöjd, säger Eva-Lena.