☆☆☆☆☆ 4,9 av 5,0 stjärnor

Handgjort för dig

Tillverkat i Sverige

Sök

Section

Section

Historien bakom Rustikunik Design

Allt startade julen 2015 när Maria önskade sig ett kryssbord i julklapp.

”Inga problem ” tänkte maken och snickrade ihop bord som blev fint, riktigt fint faktiskt. Så pass fint att han sålde det i smyg.

Maken i historien är Tommy och det är han som tillsammans med dottern Julia startade Rustikunik Design kort därefter. Numera tillverkas personliga möbler efter kunders önskemål på löpande band här i Karlstad (på Örsholmen för den som är bekant). Värmländska möbler som kännetecknas av hållbarhet och kvalitet, som tål åratal av användning.

Och just det. Maria fick såklart ett nytt bord.

Section

Snickeriet

Att hela kedjan av tillverkning sker här på Örsholmen i Karlstad är sant. Och vi producerar bara det som kunden beställt. Detta för att minska spill och inte bidra till överkonsumtion med produkter som hamnar på utförsäljning.

På ena sidan av byggnaden förs materialet in där det sågas, limmas och slipas. I nästa del av huset behandlas delarna med bets eller färg och lackas för att sedan monteras till möbler under ett och samma tak. I samma byggnad har vi ett showroom för den som är nyfiken. Här får du komma och titta på möbler med olika mått, träslag och kulörer. Vi bjuder gärna in till en rundtur i snickeriet också, ofta finns det kundordrar som står klara för leverans och kan inspirera. Eller så kan man kika in när den beställda möbeln tillverkas och se processen växa fram.

Section

Om materialet

Vi arbetar med tre olika träslag. Gran, furu och ek. Allt material borstas för en mer rustik yta. Granen blir desto mer rustik med sina många små kvistar och levande struktur. Borstad kvistfri furu ger en jämnare struktur och en hårdare yta. Och borstad ek ger den hårdaste ytan. Materialet vi köper in kommer från olika ställen i Sverige. Närmast kommer granen, som fraktas hit från Olsäter som ligger några mil från snickeriet och är en liten by i Värmland där sågning av trämaterial är en av verksamheterna. Både eken och furun köper vi från Småland.

Section

Hållbarhet

Våra möbler tillverkas endast i massivt trä. Vi vill att möbeln ska tålas användning, och att den ska hålla i generationer framåt. Återbruk är även någonting vi sysslar med. På snickeriet tar vi emot äldre skrivbordsskivor och bord som behöver en uppfräschning för att kunna användas längre. Vi är även måna om materialet vi köper in och undviker så långt det går att få spill. Blir någonting trots allt över så säljer vi det som ved och spån skickar vi till värmeverk.

Vi är otroligt stolta och tacksamma över den fina kontakt vi har med våra kunder, och den feedback vi får. Är du nyfiken om att kika in hos våra kunder och höra vad de tycker? Kolla då in våra "Hemma hos"-reportage. Du hittar dem här: https://rustikunik.se/hemma-hos

Vill du kontakta oss?

Section

kontakt@rustikunik.se

Tel: +46 54 120 140

Vill du besöka oss?

Section

Bidevindsgatan 2, 652 21 Karlstad

Organisationsnummer: 556996-2854