☆☆☆☆☆ 4,9 av 5,0 stjärnor

Handgjort för dig

Tillverkat i Sverige

Sök

Section

Tema: Så väljer du rätt möbler till ditt uterum

Ett uterum är oftast till för rekreation och avkoppling, ensam eller med nära och kära. Bord och möbler till uterummet ska bidra till en plats där du kan koppla bort stress och krav och ta dig tid att vara i nuet. Mysigt, tryggt och samtidigt bekvämt. Inga strikta hårda stolar utan mjuka möbler som inbjuder till att sitta eller ligga. I rummet mellan ute och inne finns oändliga möjligheter. Det är som ett rum inne med närheten till naturen, och som ett rum ute där du kan sitta även om det är kyligt och regnar. Här kan du starta igång sommarkänslorna tidigt på våren, och låta de leva kvar långt in på hösten.

Våga vara personlig i dina bord och möbler till uterummet

Låt användningsområdet bestämma inredning av uterummet. Därefter tycker vi att lekfullhet och personlighet är det som ska styra. Det här är ett rum där du ska ha roligt. Både när du skapar det och när du tillbringar tid i det. Det behöver inte vara likadant som resten av huset. Här kan du inreda efter teman och följa de föränderliga årstiderna. Du kan se det som en plats att våga det där lilla extra som du kanske inte gör i andra rum med mer bestämda syften. Både vad det gäller färger, strukturer och annat. Experimentera, måla upp och föreställ dig hur ditt framtida uterum ska se ut, och använd inspirationen till uterummet när du väl börjar bygga den.

Matgruppen

Syftet med ditt uterum har betydelse för hur du inreder. I ett matrum är det bra att lämna yta orörd så det inte känns trångt. Det är trevligt med ett större runt matbord där man ser alla utan att behöva sträcka på sig. Väljer du dessutom till en eller två iläggsskivor så finns det gott om plats för gäster, härliga dukningar, blommor och ljusstakar. Bara tänk vilken känsla det blir med en middag, det skymmer utanför och inne lyser ljusen varmt. Det blir ett intressant uttryck genom att använda sig av olika sorters stolar och inte bara en och samma.

Rustikunik Design tipsar

Är ditt uterum inglasat och tätt för väder och vind kan du med fördel välja möbler för inomhusbruk. En klädd bekväm stola passar lika bra i matsalen inne i huset som i det inglasade uterummet. Bord för inomhusbruk är ofta mer funktionella och finns i flera varianter.Om ditt matbord ska tåla regn och rusk och stå under bar himmel så ska bordet ha en behandling som tål detta. Vi har tre kulörer av vår utomhusolja som du kan välja på om bordet ska stå ute. Hör av dig till oss så kan vi skicka kulörprover till dig av dessa uteoljor.

Myshörnan

Har du plats för en myshörna med till exempel ett litet mindre soffbord och några bekväma lägre fåtöljer kan det bli favoritplatsen där du gärna slår dig ner med något gott att dricka. Med några passande remhyllor i samma stil som möblerna blir det lätt att sträcka sig efter en god bok